Известие

Collapse
No announcement yet.

Тече масло и странни шумове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тече масло и странни шумове

Здравейте колеги,

От днес имам много странни два проблема:
    1. Тече масло от колата, малка капка - досега не се е случвало - махнах кората да я гледам - тече само при неработещ мотор. Това започна да става след като не бях я карал към месец и след смяната на маслото.

2. Вторият проблем, който се появи от въпросното не каране - след 2000 оборота не винаги започва да издава шум приличащ на свирещ ремък. На място с форсиране не го прави, само в движение.

Ще съм адски благодарен на отзовалите се!

Проблемът с шума решен - реших да проверя болтовете на джантата, защото бях да сменям гумите и се оказа, че са навити само на ръка....

Comment

Това с болтовете и на мен ми се е случвало с предната кола, за щастие го излових на магистралата на косъм преди да ми се откъсне колелото с пет човека в колата. От тогава насам винаги ме гонят параноите след като съм сменял гуми.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 jtdm Lusso ~180bhp

Comment

Въпреки че винаги сам си сменям джантите, всеки път проверявам по два пъти всички болтове. Доверие нямам на гумаджия... при казват си, пушат цигари, обясняват ти разни глупости и правят всичко "автоматично". Принципно се използва и динамометричен ключ, ако нямаш усет и не знаеш колко да стягаш.
        Хубаво е, че си открил проблем, който предизвиква сериозни главоболия, че и смърт. Не съм сигурен обаче, че свиренето е от разхлабеното колело.
        За теча на масло, почисти двигателя хубаво и пак огледай откъде идва теча... Но за една капка не трябва да се вглъбяваш много
        Last edited by undy; d.m.y г., 12:39.
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първо трябва да се определи какво е маслото. Колкото до болтовете при мен скоро беше забравен само един болт. А веднъж крадци ми бяха свалили болтовете и бяха оставили само по един разхлабен на джанта. От тогава поглеждам всичко там ли си е.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Това което на мен ми прави впечатление е, че една част от сервизи и гумаджии нямат елементарни гумени предпазители върху тръбните ключове/камъка с който развъртат с пневматичен(рядко електрически) пистолет гайките на джантата.

А е толкова просто да нанижат отгоре някой тънък гумен маркуч който да пази алуминиевата джанта от стоманения ключ за болтовете и да не допускат драскане на лети джанти.

Ама изглежда на някои не им и пука, защото ако си харесват работата щяха да имат такива ...И е съвсем елементарно да си ги направят дори саморъчно/самоделни за без пари или за 10-20 левчета ...
            ================================================== ===================

За маслото първо трябва да измие двигателя, и след това да следи за омасляване за да е сигурен че точно това е мястото.
            При замърсен двигател може да не се вижда добре от мръсотията от къде точно е течът или омасляването.При чист двигател, ако имаш възможност правиш 2-3 снимки и на 100-200км поглеждаш за омасляване/теч.Ако не можеш караш "по памет".
            Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 12:50.
            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

При мене беше така, но по сериозно на Фиата. Тъкмо се оборудвах със семеринги за колянов и разпределителен вал, както и с гарнитура за картера, когато шест годишната ми дъщеря, съвсем естествено навряла се с мене в канала заяви, че според нея тече от онова кръглото нещо, навито на мотора. Онова, дето го сменяват маслатите с маслото- масленият филтър.
              Мамицата им, не го бяха затегнали.
              Най-вероятно и при тебе е така.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Или са му пренатегнали/превъртели пробката...

Те някои не си знаят силата...или силно ги гони непукизъм...
                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                  Или са му пренатегнали/превъртели пробката...

Те някои не си знаят силата...или силно ги гони непукизъм...
                  Това не ми беше идвало на ум, ама май съм го ял....
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                  X